flag_en  flag_sr

PRIZMA je osnovana 1990. godine kao privatna kompanija. Naša delatnost uključuje proizvodnju kao i unutrašnju i spoljnu trgovinu sa težištem na izvozu sopstvenih proizvoda.

- Od osnivanja, PRIZMA je zastupnik OMRON-a, vodećeg Japanskog i svetskog proizvođača medicinske opreme - digitalnih aparata za merenje krvnog pritiska, ultrazvučnih i kompresorskih inhalatora, elektromasažera, digitalnih termometara, pedometera i t.d.

- U godini 1995. počeo je sa radom marketing centar koji u svom sastavu ima štampariju, i koji nudi kompletnu uslugu od total dizajna do kvalitetne ofset štampe. Početkom 2002. godine otpočeli smo digitalnu štampu na tekstilu.

- 1995, PRIZMA počinje da zastupa kompaniju Chin Kou Medical Instrument Co., Ltd. sa Tajvana. Uglednog proizvođača širokog spektra stetoskopa, aparata za merenje krvnog pritiska sa živinim stubom, neuroloških čekića i drugih sličnih dijagnostičkih instrumenata.

- Od 1996, PRIZMA je ekskluzivni predstavnik nemačke kompanije IMACO, koja proizvodi biosenzorske aparate za određivanje koncentracije šecera u krvi. A od marta 2004, započinjemo direktnu saradnju sa IMACO-vim OEM snabdevačem sa Tajvana APEX Bio, i postaje zvanični i ekskluzivni distributer za ovaj region.

- U toku 1997, PRIZMA je razvila sopstveni prizvod, BRONHI Sonic ultrazvučni inhalator, koji ulazi u serijsku proizvodnju 1998.

- Godine 2000.-te PRIZMA uvodi nove proizvode, AC/DC adapter i linearni AC/DC Adapter kao i PUH2401 ultrazvučni generator aerosola od 24V.

- Naš proizvodni program proširen je 2002. godine TV Tjuner/Demodulatorom kao logičnim nastavkom naše OEM filozofije posebno usmerene na raznovrsnost modula.

- Sledeći značajan razvojni korak učinjen je 2003. godine pojavljivanjem ultrazvučnih generatora aerosola od 12V i 48V zajedno sa širokim opsegom AC/DC medicinskih izvora napajanja – dostupnih kao adapter i kao open frame. Ultrazvučni generatori aerosola se mogu primeniti kod prenosnih ultrazvučnih inhalatora, kao poseban aparat i čak za industrijsku primenu (PUH4801) dok su AC/DC linearno regulisani adapter i svič AC/DC idealno rešenje za napajanje električnom energijom vaših medicinskih i elektronskih proizvoda. Oba medicinska izvora napajanja, AC/DC linearno regulisani adapter i svič mod AC/DC gotovo džepne veličine saglasni su IEC 60601-1 zahtevima koji se tiču bezbednosti i dostupni su u crnoj i beloj boji sa utikačem u više varijanti.

- Godine 2004, dovršen je razvoj medicinskog izvora napajanja od 3,6 W, a 2005-te i od 25 W . Oba su u serijskoj proizvodnji i oba ispunjavaju IEC 60601-1 zahteve koji se tiču bezbednosti.

- Godine 2005, razvijen je novi portabl ultrazvučni inhalator MICRO Sonic čija je serijska proizvodnja počela u drugoj polovini 2006. godine.

-  Godine 2008. napravljen je visoko tehnološki profesionalni ultrazvučni inhalator PROFI SONIC, idealan za upotrebu u bolnicama, domovima zdravlja i klinikama. To je inhalator visokog kapaciteta, sa tajmerom od 1 do 100 minuta i jedinstvenim ekranom osetljivim na dodir.

- U septembru 2010. godine Prizma je unapredila svoj sistem upravljanja kvalitetom uvođenjem i održavanjem ISO 14001:2204 sistema.

- Od 2010. godine u proizvodnom asortimanu je još jedan uređaj - halogenerator za slane sobe PRIZSALT.